ALDE Neamț sare în ajutorul măicuțelor de la Mănăstirea Paltin

ALDE Neamț sare în ajutorul măicuțelor de la Mănăstirea Paltin
ianuarie 12 14:25 2020 Print This Article

Consecințele incendiului din seara zilei de 4 ianuarie 2020, de  la Manăstirea de maici Paltin- care ființează în subordinea Mănăstirii Petru Vodă- se resimt dureros în comunitatea maicilor de la mănăstirea menționată.

Potrivit unui comunicat ISU Neamț, s-au înregistrat pagube importante, urmare a incendiului devastator, fiind afectate:– mansarda pe o suprafață de aproximativ 400 mp,
– acoperișul pe o suprafață de aproximativ 500mp,
– obiecte de mobilier aflate în chilii,
– cărți aflate în biblioteca mănăstirii,
– obiecte de cult,
– aproximativ 3 tone plante medicinale depozitate în saci.

 

Iată, însă, că alături de cei 25 de voluntari care se ocupă cu degajarea urmelor lăsate de incendiu, mai mulți oameni de bine au sărit în ajutorul măicuțelor.Este și cazul președintelui ALDE Neamț, Ion ASAFTEI care, alături de Ciprian Enache (preşedintele ALDE Piatra Neamţ) a donat sume de bani și a transportat până la mănăstire baxuri de ulei, de ouă, făină de grâu, mălai.„Am venit să văd cu ochii mei ce s-a întâmplat dar să ajut şi eu, ca simplu cetăţean. Ca ales al nemţenilor în Consiliul Judeţean, evident că voi vota ajutorul preconizat, instituţional. Judeţul Neamţ este binecuvântat cu o salbă de mănăstiri istorice cărora li se adaugă şi lăcaşurile mai noi, cum sunt şi acestea două, excepţionale, ridicate de Părintele Iustin. Credinţa strămoşească este un reper care mai ţine în picioare această naţiune, tot mai greu încercată în ultimul timp şi, de aceea, îi îndemn pe cât mai mulţi creştini să fie alături de această comunitate monahală, acum, în aceste momente de încercare, a menționat Ion ASAFTEI.

(Al. M. )

 

 

 

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Datele tale sunt în siguranță Nu vom publica adresa ta de e-mail și nici nu o vom stoca.
Toate câmpurile sunt necesare.