ALDE Neamț, tur de forță pe drumurile județene

ALDE Neamț, tur de forță pe drumurile județene
martie 16 06:05 2019 Print This Article

 

Săptămâna care se încheie astăzi a înregistrat o activitate efervescentă a formațiunii politice ALDE, adăugându-se firesc la acțiunile anterioare, dedicate problemelor cu care se confruntă cetățenii județului nostru. Astfel, în paralel cu strângerea de semnături pentru susținerea candidaților ALDE la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, preocuparea constantă privind starea drumurilor a fost bifată pe agenda ALDE cu noi repere. Sigur, ne-am obișnuit deja  ca prezența liderului Ion ASAFTEI, președinte ALDE și vicepreședinte al CJ Neamț să dea greutate tuturor soluțiilor avansate, precum și observațiilor făcute ”la cald”:

Ieri,( 13 martie ), DN 15 Bicaz – Poiana Largului, nota Ion ASAFTEI pe pagina sa de socializare, a fost luat la pas de specialiștii de la Drumuri Naționale – Regionala Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Consiliul Județean, pentru a identifica toate punctele „nevralgice” de pe acest traseu. Din păcate, am constatat la fața locului, sunt foarte multe, unele văzute zilele trecute de reprezentanții guvernului care au ajuns în zonă, altele numărate de echipa care a mers pe teren, special pentru această radiografie.
Sper din tot sufletul să reușim să reparăm acest drum, care este atât de căutat de către turiști și în aceeași măsură evitat din cauza stării proaste în care se află!
Am spus-o în multe rânduri, dacă vom reuși să modernizăm drumurile (Axialul și DN 15) ce duc spre stațiunea Durău, spre Valea Muntelui, vom salva turismul nemțean!

Probleme sunt și pe drumurile Bâra – Stănița, Țibucani – până la Schitul Țibucani și pe cel de la Drăgănești la Șoimărești, Preoțești și până la Timișești. Consecvent, Ion ASAFTEI analizează și propune soluții:

„Zilele trecute am luat „în cătare” trei drumuri din județ: Bâra – Stănița, Țibucani – până la Schitul Țibucani și pe cel de la Drăgănești la Șoimărești, Preoțești și până la Timișești. Între Șoimărești și Preoțești, pe o lungime de 11 km, drumul e ca pe arătură! Neapărat trebuie să intervenim cu balastarea acestuia, căci un astfel de sector de drum nu ne poate face cinste. Sigur, nu este unicul în județ în această situație, dar nemțenii trebuie să știe că programul de modernizare a infrastructurii rutiere stabilit de Consiliul Județean Neamț cuprinde toate drumurile cu probleme de pe teritoriul județului.”

La fel putem vorbi și despre prezența liderului ALDE la obiective turistice importante, în cazul de fața zona Humulești:

Săptămâna trecută, cu puține zile înainte de a ne sărbători doamnele si domnișoarele, m-am deplasat la o lucrare de finețe finanțată de Consiliul Județean, în zona Humulești, casa memorială Ion Creangă, pe DJ 155i. Această lucrare ce modernizeaza unul dintre cele mai importante drumuri ce penetrează spre orașul Târgu Neamț se apropie de final! Se lucrează la executarea rigolelor de scurgere și aleilor pietonale și finisaje .Sunt extrem de mulțumit de imaginea finală, cu traseul pus la punct!
E un exemplu de proiect care face cinste și orașului vizitat an de an de mii de turiști, dar și nouă, reprezentanților Consiliului Județean Neamț! Și nu în ultimul rând, mulțumesc cetățenilor din zonă că nu-și mai parchează mașinile, ca anul trecut, pe aleile pietonale!!! E un semn de educație, civilizație, bun simț și, totodată, de respect pentru frumos!!!”

Singura concluzie care se desprinde din aceste câteva exemple este că, în județul Neamț,amprenta ALDE sigilează faptele de muncă responsabilă,realizările și succesul politic susținut de cetățeni.

(Al. M.)

 

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Datele tale sunt în siguranță Nu vom publica adresa ta de e-mail și nici nu o vom stoca.
Toate câmpurile sunt necesare.