Andrei Caramitru, făcut ”TOCHITURĂ” de condeiul lui Răzvan Ioan Boanchiș

Andrei Caramitru, făcut ”TOCHITURĂ” de condeiul lui Răzvan Ioan Boanchiș
februarie 02 11:10 2019 Print This Article

Jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiș îl face praf și pubere într-un editorial pe Andrei Cramitru, personaj care s-a remarcat prin limbajul violent la adresa adversarilor politici. ”Dupa ce i-am citit gandurile de viteaz, am crezut ca juniorul are 25 de ani si mi-au venit in minte niste porecle din categoria ”Durul de la tastatura” sau “Smardoiasul de la mouse”, se amuză Boanchiș.

Fiul lui Caramitru a intrat in USR si va lucra la programul economic al partidului. “Ciuma Rosie si la puscarie!”, asta-i vastul program economic. Citez din opera maestrului Cara mic. “Nu va jucati cu focul! Daca noi, in prima zi de guvernare, va aruncam pe toti in puscarie, prin ordonanta de urgenta?” Sau “trebuie sa castigam alegerile, iar daca le masluiesc, sa le dam foc.”

Omul are variante, pentru ca si taticul lui a jucat foarte bine si roluri de legionar, si de luptator antifascist. Fara legatura cu domnul Caramitru, va semnalez o expresie de la sfarsitul anilor ’40, despre scriitorii si ziaristii care cochetasera cu legionarii si s-au dat cu comunistii. Li se zicea “stilouri verzi cu cerneala rosie”.

Am convingerea ca toate contractele facute de directorul Teatrului National (Ion Caramitru) sunt fara fisuri, asa ca impetuosul Cara mic isi permite sa urle impotriva hotilor. Dupa ce i-am citit gandurile de viteaz, am crezut ca juniorul are 25 de ani si mi-au venit in minte niste porecle din categoria “Durul de la tastatura” sau “Smardoiasul de la mouse”. I-as mai fi bagat si din alea frumoase, precum “ba, baiatule, politica nu-i de tine! Du-te, copile, la mall, fa-te mall-ist, bea cafele la Starbucks, ca daca iti dau un semn de carte o sa-l folosesti ca sa tai chifla de la fast-food!” Surpriza! Mititelul are 42 de ani, studii in Elvetia si deja stie sa injure.

Cara mic, dar nu vreti tu si tovarasii tai, neomarxistii din Piata Victoriei, sa mai faceti inca un Canal, unde sa sape oamenii de afaceri, politicienii, si, in general, crestinii si antisecuristii? Sau poate ii puneti sa-l reamenjeze pe ala vechi, terminat de Ceausescu. I-auzi versuri de la Canal, de Andrei Ciurunga.

“Aprinsi sub biciul vantului fierbinte,/ bolnavi si goi pe ger si pe ninsoare/ am presarat cu mii de oseminte/ meleagul dintre Dunare si Mare. / Trudind flamanzi de cantec si de paine/ injuraturi si pumni ne-au fost rasplata./ Sa facem drum vapoarelor de maine,/ am spintecat Dobrogea cu lopata./ Istoria, ce curge acum intoarsa,/ va tine minte si-ntre foi va strange/ acest Danubiu care varsa/ pe trei guri apa si pe-a patra sange.”

Dar sa ne indepartam putin de tragic, pentru ca Andrei Ciurunga a scris cu detasare despre suferintele sale, in “Memorii optimiste”.Tot el povesteste ca, pe 8 noiembrie 1945, dupa mitingurile din toata Tara, pentru sustinerea Regelui Mihai, la Braila a fost dusa “pe sectie” si o fata cu condicuta, la tanti Elvira. Prostituata striga “mie sa-mi dati drumul, ca nu-mi sta in caracter sa fiu arestata!”, a scris jurnalistul.

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Datele tale sunt în siguranță Nu vom publica adresa ta de e-mail și nici nu o vom stoca.
Toate câmpurile sunt necesare.