Daniel OLTEANU, președinte ALDE:”Plecați acasă”!

Daniel OLTEANU, președinte ALDE:”Plecați acasă”!
septembrie 10 09:32 2021 Print This Article
Daniel OLTEANU, președinte ALDE, a postat un comentariu ferm privitor la viața politică, incendiată de recentul SCANDAL din Parlamentul României:

„Scandalul pe mize ascunse provocat și întreținut de cei de la Putere nu face decât să confirme faptul că alegerile din 2020 au adus la guvernare o gașcă de imaturi, care cred că România e un teren de joacă, iar ei au dreptul oricând să-și ia jucăria și să plece.

Pentru români, subiectele adevărate sunt cu totul altele:

– de ce nu se regăsește creșterea economică în creșterea nivelului de trai pentru cei mai mulți;

– cum vor face față familiile exploziei cheltuielilor cu energia și alimentele, mai ales în condițiile unei ierni grele;

– de ce, după ce li s-a promis eliminarea pensiilor speciale „în 30 zile”, acest subiect a fost uitat, iar în Guvern au apărut pensionari speciali abia trecuți de 40 ani, cumulând salariu și pensie de mii de euro pe lună;

– de ce autoritățile nu au făcut nimic, absolut nimic, o vară întreagă, pentru a se asigura că începerea anului școlar are loc în clase ventilate, cu aer reîmprospătat natural, pentru a nu pune în pericol sănătatea copiiilor și personalului din învățământ în plină pandemie.

În locul tuturor acestor probleme care se cereau a fi rezolvate, avem parte de circ și fugă de răspundere.

Acestea sunt limitele actualei guvernări, care trebuie să asculte de un singur îndemn: plecați acasă!”

 Parlamentul României în ziua citirii moțiunii de cenzură: „România educată” sau „Ferma animalelor”?

Violență de limbaj, acțiuni de indimidare, amenințări, un pas până la violență fizică și nerespectarea fățișă a regulilor pentru care românii obișnuiți sunt amendați sau chiar mai rău – niciodată Parlamentul României nu a fost atât de jos ca în ziua citirii moțiunii de cenzură la adresa Guvernului Cîțu.

Ce s-a întâmplat în Parlament în ziua citirii moțiunii a fost la nivelul unei semicivilizații tribale.

Ce s-a întâmplat în Parlament nu are legătură cu nimic din ce ne-au promis și garantat. Nu are legătură nici cu „România educată”, nici cu „Revoluția bunului-simț”, politicienii „de tip nou” nefăcând altceva decât să arate că în instituția reprezentativă a democrației nu funcționează legea, ci legea junglei.

Evenimentele din Parlament au arătat că înșiși cei care trebuie să implementeze „România educată” și „Revoluția bunului-simț” au eșuat în a fi modele de comportament, iar „politicienii de tip nou” au înlocuit, în Parlament, elocința, rigoarea și măiestria discursurilor, din care am avut destule exemple în trecut, cu zbierete sălbatice, de peșteră.

Scandalul pe mize ascunse provocat și întreținut de cei de la Putere nu face decât să confirme faptul că alegerile din 2020 au adus la guvernare o gașcă de imaturi, care cred că România e un teren de joacă, iar ei au dreptul oricând să-și ia jucăria și să plece.

Pentru români, subiectele adevărate sunt cu totul altele:

– de ce nu se regăsește creșterea economică în creșterea nivelului de trai pentru cei mai mulți?

– cum vor face față familiile exploziei cheltuielilor cu energia și alimentele, mai ales în condițiile unei ierni grele?

– de ce, după ce li s-a promis eliminarea pensiilor speciale „în 30 zile”, acest subiect a fost uitat, iar în Guvern au apărut pensionari speciali abia trecuți de 40 ani, cumulând salariu și pensie de mii de euro pe lună?

– de ce autoritățile nu au făcut nimic, absolut nimic, o vară întreagă, pentru a se asigura că începerea anului școlar are loc în clase ventilate, cu aer reîmprospătat natural, pentru a nu pune în pericol sănătatea copiiilor și personalului din învățământ în plină pandemie?

În locul tuturor acestor probleme care se cereau a fi rezolvate, avem parte de circ și fugă de răspundere.

Acestea sunt limitele actualei guvernări, care trebuie să asculte de un singur îndemn: plecați acasă!

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Datele tale sunt în siguranță Nu vom publica adresa ta de e-mail și nici nu o vom stoca.
Toate câmpurile sunt necesare.