Daniel OLTEANU, președintele ALDE: „Românii sunt tot mai dependenți de importuri scumpe, în timp ce economia românească se sufocă!”

Daniel OLTEANU, președintele ALDE: „Românii sunt tot mai dependenți de importuri scumpe, în timp ce economia românească se sufocă!”
noiembrie 11 09:46 2021 Print This Article

Exemplu de manual de politică anti-națională: românii sunt tot mai dependenți de importuri scumpe, în timp ce economia românească se sufocă

Nici criza sanitară nu mai poate ascunde o realitate pe care guvernanții au ținut-o sub preș, în ultimii doi ani, dar care acum le explodează în față: importurile sunt din ce în ce mai mari și urcă inflația la cote alarmante! Ce înseamnă asta? Ce cumpăram la începutul anului cu 100 lei, cumpărăm acum cu 108 lei, asta oficial, în realitate probabil peste 120 lei! O degradare uriașă!

70 miliarde de euro a plătit România, numai de la începutul anului, pentru produse alimentare din import, deseori de calitate inferioară celor autohtone, care ajung pe masa românilor, în timp ce producătorii din țară se zbat să supraviețuiască.

Carne, lapte și produse lactate, produse de panificație congelate, ouă şi miere – importăm și consumăm mâncare mai proastă, dar mai scumpă, fiindcă autoritățile preferă să invoce «probleme legate de producția internă» decât să găsească soluții pentru aceste probleme.

Când 70% din cantitatea totală de carne de porc pe care o consumăm este adusă din import, iar porcii din gospodăriile autohtone continuă să fie sacrificați cu miile, pentru că pesta porcină e mai agilă decât instituțiile statului, înseamnă că interesul e altul decât sănătatea românilor și a economiei românești.

Când fermierii aruncă la gunoi sau pe câmp, în semn de protest, tone de alimente (legume, fructe, lapte, cereale), pentru că nu au acces la piața de desfacere internă, iar prețul care li se oferă este unul ridicol, în comparație cu munca depusă și investiția făcută, înseamnă că interesul e altul decât sănătatea românilor și a economiei românești.

Când supermarketuri aparținând unor multinaționale vând produse din import în condiții sanitare îndoielnice și sunt sancționate cu amenzi și închidere temporară de către instituții ale statului român (care sunt trase de urechi de înalți oficiali ai țărilor din care provin aceste supermarketuri!), înseamnă că interesul e altul decât sănătatea românilor și a economiei românești.

Dependența pe care autoritățile o întrețin pe banii și, mai ales, pe sănătatea oamenilor, cărora le este refuzat accesul la produse cu eticheta «Fabricat în România», arată că politica anti-națională are un singur scop: fragilizarea economiei românești și transformarea țării noastre în importator de top. Importăm orice, scump și foarte scump, și exportăm materie primă, ieftin și foarte ieftin.

Domnilor guvernanți, ați reușit imposibilul: o Românie cu susul în jos, slăbită nu doar de criza sanitară, ci și de programul de sărăcire continuă. Producția locală e sub semnul întrebării din cauza scumpirii accelerate a materiilor prime și a utilităților, iar importurile scumpe îi fac pe români și mai săraci, de la o zi la alta.

 

 

 

 

 

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Datele tale sunt în siguranță Nu vom publica adresa ta de e-mail și nici nu o vom stoca.
Toate câmpurile sunt necesare.