Florin Cîțu, o nouă măsură INUTILĂ

Florin Cîțu, o nouă măsură INUTILĂ
februarie 04 07:58 2020 Print This Article

Nefiind in stare de nimic constructiv, Florin Cîțu vine doar cu initiative aberante. Acum vrea o comisie de anchetă pentru OUG 114 și spune că Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici trebuie să dea explicații pentru respectiva ordonanță.

Ministrul Finanțelor afirmă că măsurile din OUG 114 au aruncat economia României în haos și că venirea PNL la guvernare salvează România.

”A venit momentul! Primul Cuplu. Viorica Dancilă și Eugen Teodorovici TREBUIE să vină în Parlament și să explice în cadrul unei comisii de anchetă de ce au aruncat economia României în HAOS în decembrie 2018 cu OUG 114.Ale cui interese le reprezentau? Cine dorea distrugerea economiei nationale? OUG 114 a fost nocivă pentru companii dar și pentru cetățeni. Am spus acest lucru din primul moment.
Guvernarea PNL a venit în al doisprezecelea ceas pentru a salva Romania de la HAOS economic.

Un singur exemplu astăzi- suprataxarea sistemului bancar. Efectul a fost cel pe care l-am anticipat din decembrie 2018- a omorât creditarea într-o economie cu cel mai scăzut grad de intermediere financiară din UE. Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care toate trompetele socialiste din PSD spun că “susțin” programul Prima Casa.

Dinamica creditului în economie a scăzut de la 8% pe an în decembrie 2018 la 6.6% în decembrie 2019. Dinamica creditului pentru persaone fizice (socialiștii doar la TV sunt interesați de soarta oamenilor) a scăzut de la 19.3% pe an în decembrie 2018 la 13.7% în decembrie 2019
Dinamica creditului pentru companii în lei (socialiștii aici au avut succes pt că ei oricum au vrut să omoarea sectorul privat) a scăzut de la 6.2% pe an în decembrie 2018 la 3.2% în decembrie 2019.

Am ELIMINAT 90% din OUG 114 , incusiv suprataxarea sistemului bancar.

Creșterea economică într-o economie modernă și puternică este strâns legată și de accesul rapid al companiilor și al cetățenilor la surse de finanțare moderne.

Va urma.. lista este lungă. Și de miniștri dar mai ales de măsuri care au distrus economia în ultimii trei ani!”, scrie Florin Cîțu pe Facebook.

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Datele tale sunt în siguranță Nu vom publica adresa ta de e-mail și nici nu o vom stoca.
Toate câmpurile sunt necesare.