Ion ASAFTEI, preșdinte ALDE NEAMȚ: „Biserica este nava unde ne putem adăposti de toate furtunile care își fac apariția pe marea vieții”.

Ion ASAFTEI, preșdinte ALDE NEAMȚ: „Biserica este nava unde ne putem adăposti de toate furtunile care își fac apariția pe marea vieții”.
noiembrie 23 10:59 2021 Print This Article
La ceas de sărbătoare, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului – Vovidenia, revăd cu ochii minții toamnele târzii ale copilăriei mele, când vârtejuri de vânt aduceau ploi neistovite ce îndestulau brazdele lacomului pământ al arăturilor.
Uneori spectacolul bacovian se întindea pe mai multe zile, încât apa năzuia chiar spre curțile gospodarilor ori ulițele satului.
În alți ani, la sfârșitul melancolicului anotimp, în dimineţi friguroase şi aspre, brume reci se întindeau ca o spumă de argint ce acoperea plaiurile golașe, iar vântul adesea ofta şi se tânguia, prevestind nemilostivele viscole ce aveau să vină.
Pitite pe sub un gard sau în ungherele unei grădinițe de flori, crizantemele sau dumitrițele rezistau eroic asalturilor nemiloase ale înaintemergătorilor iernii. Dintre cele mai frumoase, mama culegea câte un generos mănunchi, ca să le ducă de Vovidenie la biserica din sat. Ținând-o pe mama de mână, mergeam și eu la slujbă. Biserica este locul unde ne putem întâlni cu cei plecați dintre noi: părinți, frați și surori, moșii și strămoșii noștri, pe care Dumnezeu i-a chemat la sine, pe fiecare la timpul său.
Biserica este nava unde ne putem adăposti de toate furtunile care își fac apariția pe marea vieții.
Intrarea Preasfintei și pururea Fecioarei Maria în Templul din Ierusalim a fost un fapt necesar mântuirii noastre. La rândul nostru, noi cei care îi urmăm Maicii lui Dumnezeu și care credem în ajutorul său nemăsurat, trebuie să facem asemenea. Cu toții este necesar să venim în casa Domnului nostru, unde ne putem elibera de toate grijile acestei lumi. Aici găsim izvorul care ne dă puterea de a rezista tuturor încercărilor, angoaselor, grijilor și slăbiciunilor vieții.
Doamne ajută !
( Istorie și contemporaneitate … Bijuteriile religioase ale Humorului)
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Datele tale sunt în siguranță Nu vom publica adresa ta de e-mail și nici nu o vom stoca.
Toate câmpurile sunt necesare.