Ion ASAFTEI, președinte ALDE Neamț:”această icoană a României – Drapelul”!

Ion ASAFTEI, președinte ALDE Neamț:”această icoană a României – Drapelul”!
iunie 26 12:41 2020 Print This Article

Ziua Drapelului Național a fost sărbătorită astăzi la Piatra Neamț printr-un ceremonial emoționant în Piața Tricolorului.
În ziua în care flutură mai multe steaguri ca oricând în România, povestea drapelului nostru, un simbol naţional mai vechi decât România Mare, trebuie readusă în amintire. Doar aşa putem ieşi în faţa lumii în haine de sărbătoare. Numai întoarcerea către trecut ne dă forţă faptelor de azi. Numai respectul pentru valorile naţionale ne conferă un loc onorant în polifonia vocilor europene.


Urmaş al vechilor steaguri de luptă din Moldova şi Ţara Românească, tricolorul a apărut în secolul al XIX-lea şi a devenit simbol al identităţii şi unităţii naţionale. Pe câmpul de luptă sau în competiţiile sportive, ca însemn al statului sau ca dovadă de dragoste de ţară, îi însoţeşte pe români de aproape două secole. Din mai 1998, ziua de 26 iunie a fost proclamată Zi a Drapelului Național al României.
Sărutul drapelului ca pe o icoană și ascultarea imnului țării mele  sunt mereu momente copleșitoare, pentru că noi, românii, ne sărutăm mama, pruncii, icoana şi, iată, această icoană a României – Drapelul.
Să păstrăm această zi cu zâmbet de lumină, în care a fluturat altfel, peste România şi sufletul nostru, Drapelul Naţional !

Ion ASAFTEI, președinte ALDE Neamț

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Datele tale sunt în siguranță Nu vom publica adresa ta de e-mail și nici nu o vom stoca.
Toate câmpurile sunt necesare.