Ion ASAFTEI, președintele ALDE Neamț și vicepreședinte al CJ, despre actul UNIRII:”Sărbătoarea aceasta trebuie percepută ca un dar de la Dumnezeu!”

Ion ASAFTEI, președintele ALDE Neamț și vicepreședinte al CJ, despre actul UNIRII:”Sărbătoarea aceasta trebuie percepută ca un dar de la Dumnezeu!”
ianuarie 24 17:52 2020 Print This Article

Într-un mesaj postat pe pagina de socializare, președintele ALDE al filialei nemțene și vicepreședinte al CJ Neamț, Ion ASAFTEI, a subliniat importanța împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, calificând  actul unirii ca fiind „începutul împlinirii celui mai preţios ideal românesc, reîntregirea într-o singură patrie a naţiunii române.”

„Cu nemărginită bucurie am celebrat astăzi 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, începutul împlinirii celui mai preţios ideal românesc, reîntregirea într-o singură patrie a naţiunii române.
Alegerea lui Alexandru Ioan Cuza atât în Moldova, cât și în Țara Românească, în urma cu 161 de ani, a demonstrat lumii intregi că românii sunt o națiune în adevăratul sens al cuvântului și că avem puterea să ne câștigăm locul în concertul națiunilor europene.
Sărbătoarea aceasta trebuie percepută ca un dar de la Dumnezeu. Românul ar trebui să simtă în primul rând o bucurie pentru că a primit de la Dumnezeu o ţară frumoasă. Această bucurie ar trebui împletită cu responsabilitatea faţă de neam şi faţă de ţară. Ca prinos de recunoștință pentru strămoși, noi cei de azi, trebuie să acționăm pentru modernizarea României.
Modernizarea nu presupune renunţarea la valorile tradiţionale şi conştiinţa naţională, nu presupune abandonarea istoriei şi a strămoşilor noştri, ci dimpotrivă, întoarcerea către toate acestea reprezintă o datorie sfântă.


Îmi spunea cineva acum nu demult că pentru mulţi dintre contemporanii noştri, sărbătoarea naţională a devenit tot mai mult un spectacol, o tentativă de adaptare la provocările unei societăţi globalizate, unde viteza informaţiei a înlocuit răgazul reflecţiei şi bucuria comuniunii dătătoare de sens.
Nu pot fi de acord, nu că aș fi împotriva progresului, dar realitatea faptică din cadrul fiecărei națiuni trebuie să se reducă la câteva elemente esențiale: neam, credință, tradiție.

Așa să ne ajute Dumnezeu !

La mulţi ani, România !”

( Al. M. )

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Datele tale sunt în siguranță Nu vom publica adresa ta de e-mail și nici nu o vom stoca.
Toate câmpurile sunt necesare.