Ion ASAFTEI, președintele ALDE Neamț, trage un semnal de alarmă: „Asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în 2 tururi este un gest de desconsiderare a Parlamentului”!  

Ion ASAFTEI, președintele ALDE Neamț, trage un semnal de alarmă: „Asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în 2 tururi este un gest de desconsiderare a Parlamentului”!   
ianuarie 27 06:21 2020 Print This Article

 

Liderul ALDE din Neamț, Ion ASAFTEI, dezaprobă intenția guvernului privind asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în 2 tururi, considerând că acest demers politic ar duce la desconsiderarea Parlamentului cu efect imediat în eludarea rolului dezbaterii parlamentare.

 ALDE își reafirmă susținerea pentru alegerea primarilor în 2 tururi.Considerăm însă că asumarea răspunderii pe această modificare de legislație este un gest de desconsiderare a Parlamentului, cu atât mai mult cu cât nu este prima asumare de răspundere, ceea ce eludează rolul dezbaterii parlamentare. Dacă Guvernul dorea o varianta rapidă de modificare a legislației electorale, avea la îndemână instrumentul ordonanței de urgență, așa cum am cerut. Asta pentru a ne asigura ca se ajunge la intrarea în vigoare a măsurii, căci o ordonanță de urgență nu ar fi putut fi contestata de PSD ( ca procedură pentru intrare în vigoare: era nevoie de convocarea – formală- a Parlamentului după publicarea ordonanței de urgență în Monitorul Oficial pentru ca actul normativ să intre in vigoare, iar o OUG poate fi contestata la CCR doar de Avocatul Poporului). Felul în care PNL a ales să demareze procesul de modificare a legislației electorale, prin asumare, deschide calea depunerii moțiunii de cenzură din partea PSD, ceea ce ar însemna, dacă Guvernul cade, că nu mai intră în vigoare legea privind alegerea primarilor în două tururi.”

Ion ASAFTEI– Președinte ALDE Neamț

 

 

 

scrie un comentariu

0 comentarii

Nu sunt comentarii!

You can be the one to start a conversation.

Adaugă un comentariu

Datele tale sunt în siguranță Nu vom publica adresa ta de e-mail și nici nu o vom stoca.
Toate câmpurile sunt necesare.