Ion ASAFTEI, vicepreședintele CJ Neamț, președinte ALDE al filialei nemțene:” Județul Neamț va avea un centru etalon pentru tratarea și îngrijirea pacienților cu afecțiuni neuropsihice!”

Ion ASAFTEI, vicepreședintele CJ Neamț, președinte ALDE al filialei nemțene:” Județul Neamț va avea un centru etalon pentru tratarea și îngrijirea pacienților cu afecțiuni neuropsihice!”
februarie 28 09:10 2020 Print This Article


  În timp ce liderii vremelnici al politici românești sunt în căutarea de alianțe, sacrificând stabilitatea social-politică a țării în favoarea eventualelor alegeri anticipate, ALDE Neamț își continuă traseul politic în slujba cetățenilor, urmărind obiective importante pentru județ, prevăzute încă din timpul coaliției ALDE-PSD. Unul dintre aceste obiective, „Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni” capătă materializare la La Dragomirești, căci acolo se construiește cel mai modern ansamblu rezidențial de servicii sociale din România. Evenimentul este prezentat astfel pe pagina de socializare a lui Ion ASAFTEI, președintele ALDE Neamț:

„Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni” din comuna Dragomirești este unul dintre proiectele deosebite ale Consiliului Județean Neamț! Îi acord o deosebită atenție pentru că îi va găzdui pe unii dintre semenii cu cele mai grave probleme – afecțiuni psihice – care acum sunt internați la Războieni! Sunt oameni nevinovați, care din motive mai mult sau mai puțin cunoscute au ajuns în situația în care, fără sprijinul specialiștilor și fără condiții speciale de ședere, pot deveni pericol public !


La Dragomirești se construiește cel mai modern ansamblu rezidențial de servicii sociale din România ce va asigura condițiile necesare pentru acești oameni năpăstuiți de soartă care nu mai pot rămâne în familiile lor!
Obiectivul de investiții face parte din programul de interes național ”Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate”.
Așadar, județul Neamț va avea un centru etalon pentru tratarea și îngrijirea pacienților cu afecțiuni neuropsihice.
În calitate de vicepreședinte al Consiliului județean Neamț am fost în repetate rânduri pe acest șantier pentru a verifica stadiul lucrărilor. Voi continua să o fac pentru că este un proiect foarte important al Consiliului Județean Neamț pe care l-am susținut și aprobat la începutul mandatului meu în cadrul coaliției ALDE-PSD.

(Al. M. )

 

 

 

scrie un comentariu

0 comentarii

Nu sunt comentarii!

You can be the one to start a conversation.

Adaugă un comentariu

Datele tale sunt în siguranță Nu vom publica adresa ta de e-mail și nici nu o vom stoca.
Toate câmpurile sunt necesare.