Klaus Iohannis și criteriile de integritate….

Klaus Iohannis și criteriile de integritate….
aprilie 30 14:50 2017 Print This Article

 

Klaus Iohannis s-a răhățit în propriile criterii de integritate. Efectele acestor ridicole criterii invocate de președinte s-au văzut de două ori. Prima dată de 1 decembrie când și-a făcut lista invitațiilor pentru acest eveniment după prietenii, iar a doua oară, la vot atunci când românii i-au sancționat partidul pentru gestul Lui.

Mai exact, Iohannis a invitat politicienii „penali” la recepţia de 9 mai, după ce anul trecut, de Ziua Națională a României, a provocat un întreg scandal pe scena politică prin refuzul său de a le transmite invitații lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Pe lista de invitaţi se regăsesc foştii preşedinţi ai Românii, foştii prim-miniştri, inclusiv Victor Ponta, dar şi şefi actuali ai instituţiilor statului.

Ne întrebăm oare dacă nu cumva președintele face ”pe nebunul” doar cu noi aici, făcând ce il taie capul, iar când vine cineva din afara încearcă să pară democrat. Spunem asta pentru că în contextul manifestațiilor prilejuite de Ziua Europei și președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, va veni în România la invitația lui Klaus Iohannis.

At fi fost destul de ciudat ca Juncker să întrebe unde sunt cei care conduc Parlamentul, iar Iohannis să-i spună că nu a vrut să-i invite. Corect?

Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, mereu nervoasa Mădălina Dobrovolschi, a declarat vineri că la evenimentul din 9 mai „lista a fost extinsă”.

”Nu voi face niciun fel de comparaţie între un eveniment şi altul (…) De această dată s-a optat pentru o listă extinsă care să satisfacă un principiu: o reprezentare cât mai largă, atât la nivelul instituţiilor statului, cât şi din alte zone, ceea ce înseamnă societate românească, cultură, educaţie, sănătate, economie”, a spus Dobrovolschi întrebată de ce la recepţia de 9 Mai au fost invitate persoane considerate ”indezirabile” la recepţia de 1 Decembrie 2016 din cauza problemelor penale.. Chestionată în continuare dacă preşedintele a renunţat la criteriile de integritate impuse listei de invitaţi, Dobrovolschi a susținut că cele două evenimente, recepţia de 1 Decembrie şi cea de 9 Mai, sunt diferite.

”Nu voi compara lista de acum cu altă listă pentru că sunt evenimente diferite. Vă asigur că preşedintele României nu face niciodată rabat de la principii, pentru că nu este o chestiune pe care doar domnul preşedinte o crede”, a spus purtătorul de cuvânt. Preşedintele Klaus Iohannis explica anul trecut, referindu-se de decizia sa de a nu invita la parada militară şi la recepţia organizate de 1 Decembrie ”persoane cu probleme penale”, că trebuie date semnale puternice că la vârful statului se promovează curăţenia în politică.

Trecând mai departe, nici în partidul Lui lucrurile nu stau diferit. Hubert Thuma, fost deputat PNL, a fost ales șeful organizației PNL Ilfov. În 2014, Thuma a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție, scrie HotNews.ro. Uimitor. Și PNL spunea că are criterii de integritate. Astea erau? Hubert Thuma conducea PNL Ilfov ca interimar, după retragerea fostului președinte, Marian Petrache, din toate funcțiile de partid, după ce a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA. Fostul deputat, care este un apropiat al lui Marian Petrache, a declarat pentru HotNews.ro că perioada de încercare a sentinței, de doi ani, a încetat și astfel a respectat criteriile de integritate ale partidului. Ca să vezi: România lucrului bine făcut!

(Al. M. )

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Datele tale sunt în siguranță Nu vom publica adresa ta de e-mail și nici nu o vom stoca.
Toate câmpurile sunt necesare.