La Piatra Neamț, marș de susținere a doctoriței Camelia Smicală si a copiilor săi!

La Piatra Neamț, marș de susținere a doctoriței Camelia Smicală si a copiilor săi!
mai 06 18:04 2017 Print This Article

 

Inițiat de consilierul local Cătălin Misăilă, marșul de susținere a doctoriței Camelia Smicală si a copiilor ei a început sâmbătă 6 mai, ora 18 la Turnul lui Stefan din Piatra Neamț. În îndemnul său la mobilizare, Cătălin Misăilă a subliniat:

“Fac apel la spiritul civic și umanitatea fiecaruia! Oricare dintre noi am putea fi într-o asemenea situație.Doar uniți și împreună vom putea schimba vieți.”
 Peste 200 de persoane au răspuns apelului și s-au prezentat la locul de întâlnire.  Protestatarii purtau lozinci cu următorul conținut:”  Mihai și Maria sunt copiii noștri”,” Vrem familia unită!” , “ Nu ești singură!”,’ Am ieșit din casă fiindcă ne pasă”,” Piatra Neamț e aici” ș.a.

b

Printre participanți se aflau și părinții Cameliei, bunicii Mariei si ai lui Mihai.  De asemenea, au fost prezenți mai multi preoti, in frunte cu protopopul de Piatra Neamț, dar și consilieri locali și judeteni.    De remarcat, prezența lui Ion ASAFTEI, Vicepreședintele Consiliului Județean care ne-a precizat:

“Am participat la un marș de protest, revoltă și sprijin, în același timp,- de protest și revoltă  împotriva statului finlandez, care se comportă prin instituțiile sale într-un mod arbitrar în ceea ce înseamnă familia și protecția socială a copiilor și, alături de cetățenii care au ieșit la acest protest, o asigur pe doctorița Camelia Smicală de întreaga noastră solidaritate și sprijin pentru rezolvarea favorabilă a situației copiilor săi luați în mod abuziv și duși în centre de plasament, lipsindu-i de afecțiunea mamei. Din nefericire, nu este singurul caz de acest gen care se întâmplă în țările nordice fața de cetățenii români și copiii lor- vezi cazul Bodnariu în Norvegia. Credem că prin asemenea proteste vom sensibiliza opinia publică europeană, pentru a se pune capăt odată pentru totdeauna la această barbarie nordică.”

c

Medicul nemțean Camelia Smicală trăiește un cumplit coșmar și are nevoie de ajutor!  Supusă celor mai crunte umilințe din partea statului finlandez, după ce în urma cu doi ani i-au fost luati doi dintre cei trei copii și dați în plasament( pe motive absurde,  comparabile cu cele din celebrul caz din Norvegia, al familiei Bodnariu),  recent, Camelia Smicală a fost condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare, considerându-se că,  prin atitudinea de împotrivire manifestată atunci când i-au fost luați cei doi copii,  a  subminat autoritatea statului finlandez.

Camelia Smicală, plecată  din țară în urmă cu 12 ani, după ce a activat ca medic la UPU (SJN Neamt), nu mai are pe nimeni alături în Finlanda, în afara de fiica sa de 16 ani. În aceste condiții, iată că, un suflet generos,  consilierul local și fostul viceprimar al municipiului Piatra- Neamt, Cătalin Misăilă se implică pentru sustinerea medicului din Piatra- Neamt, Camelia Smicală.  Cătălin Misăilă a depus marți 2 mai,  o cerere  la primărie pentru autorizarea unui protest in Piatra- Neamț pentru sambata, 6 mai 2017,  începând cu ora 18.

Alexandru Mihăilă

 

 

 

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Datele tale sunt în siguranță Nu vom publica adresa ta de e-mail și nici nu o vom stoca.
Toate câmpurile sunt necesare.