Pentru ASTA, Ludovic Orban ar trebui să DEMISIONEZE de URGENȚĂ

Pentru ASTA, Ludovic Orban ar trebui să DEMISIONEZE de URGENȚĂ
februarie 05 17:27 2019 Print This Article

Ludovic Orban anunță că Partidul Național Liberal va susține ca reprezentantul României, clasat pe primul loc în ordinea de preferință, în persoana Laurei Codruța Kovesi, să fie validat în această poziție. Vorbim despre acea Kovesi care a fost revocată în urma unui crunt raport care avea printre altele ca puncte bauzuri dar și încălcarea Constituției, Prin această decizie, Ludovic Orban a arătat că nu dă doi bani pe drepturile omului și a aruncat la coș doctrina liberală.

Potrivit unui comunicat de presă al partidului, reprezentanții PNL vor milita activ la nivelul Parlamentului European și al grupului Partidului Popularilor Europeni pentru a obține un vot favorabil candidaturii fostului procuror general și procuror-șef al DNA, care va avea loc cel mai probabil în luna martie.

„Solicit ministrului Justiției, Tudorel Toader, să renunțe la eforturile de blocare a acestei proceduri și de denigrare a fostului șef al DNA și să înțeleagă faptul că această campanie pe care a declanșat-o este dăunătoare României. Este clar că patriotismul pe care îl clamează Tudorel Toader și coaliția PSD-ALDE nu este altceva decât o retorică de carton, goală de conținut.

Postura în care s-a așezat ministrul Justiției este una caraghioasă, câtă vreme juriul care a realizat selecția este format din 12 specialiști din statele Uniunii Europene care știu foarte bine cum a fost regizat procesul de schimbare din funcție a fostei șefe DNA de către Liviu Dragnea și camarila sa.

Dacă Tudorel Toader va persista în a fi ostil numirii candidatului României în poziția de procuror-șef european și, cu toate acestea, va obține această funcție, ministrul Justiției va fi obligat să-și prezinte urgent demisia întrucât va fi dovedit că s-a compromis iremediabil în văzul întregii Uniuni Europene”, afirmă Ludovic Orban.

Noi punem aici o parte din doctrina liberală ca să vedeți și singuri unde a ajuns PNL sub conducerea acestui individ.

Concepte fundamentale

Valorile liberale fundamentale sunt libertatea individuală, creativitatea individuală, responsabilitatea şi independenţa personală, respectul drepturilor indivizilor, egalitatea în faţa legii. Liberalismul este definit prin 4 concepte de bază: libertatea individuală, proprietatea privată, responsabilitatea individuală, egalitatea în faţa legii:

1) Libertatea individuală este definită ca fiind dreptul de a acţiona fără nici o constrângere impusă din exterior cu condiţia să nu afecteze drepturile şi libertăţile legitime ale celorlalţi indivizi.

2) Proprietatea este dreptul individului de a dispune de rezultatele activităţilor sale, de bunurile care-i aparţin. Proprietatea include dreptul la viaţă şi cel de a dispune de propriul corp. Dreptul individului la securitate şi rezistenţă la opresiune derivă din acestea.

3) Principiul responsabilităţii individuale proclamă individul ca singur răspunzător pentru acţiunile sale proprii.

4) Egalitatea în faţa legii derivă din principiul responsabilităţii individuale: fiecare individ răspunde pentru propriile fapte indiferent de avere, sex, naţionalitate, profesie sau alte caracteristici individuale sau sociale.

 

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Datele tale sunt în siguranță Nu vom publica adresa ta de e-mail și nici nu o vom stoca.
Toate câmpurile sunt necesare.