Planul Național 2R, la examenul lucidității!

Planul Național 2R, la examenul lucidității!
iunie 17 13:11 2021 Print This Article

 

La această oră este imposibil să găsești alți apărători ai planului național de presupusă redresare și reziliență în afară de gruparea USR-istă din jurul ministrului „Zero” Ghinea și de cunoscuții fideli într-ale nenorocirii României strânși de sinistrul prim-ministru Cîțu, toți bucurându-se de girul și protecția concetățeanului președinte Iohannis. Analiști economici cu sau fără adeziuni politice la vedere, cea mai mare parte a presei și voci de prestigiu ale societății civile nu contenesc cu dezvăluirile documentate impecabil și susținute cu claritate despre adevăratul conținut al Planului transmis Comisiei Europene. Spre deosebire de alte situații de criză, capătă consistență vocile din mediul economic, cu precădere din sectoarele strategice.

De neînțeles este prestația neconvingătoare a mediului politic cunoscut sub titulatura de Opoziție parlamentară. Parcă le este frică de ce a ieșit la iveală și mai ales de momentul istoric care se prefigurează, în ciuda certei susțineri populare.

Catastrofele cuprinse în Plan asamblează de fapt un act un program de trădare națională. Până și ce avea teoretic șanse să rămână în picioare arată a fi dinadins pregătit de lichidare. Cel puțin ce se întrezărește pentru agricultură și energie e de pe acum atât de conturat încât a înțeles toată lumea. Guvernanților nu le pasă câtuși de puțin, iar reacțiile sănătoase, înțelepte și de neocolit întârzie. Inventarul de lichidări structurale din PNRR este completat de agenda proiectelor fără legătură cu necesitățile și urgențele reale.

Cea din urmă e foarte bine conectată la grupările organizate și unite de neomarxiști, veterani #rezist, alți ONG-iști vânduți și agenți politici cărora le este aproape imposibil să probeze că ar fi în slujba țării noastre. Inventarul și agenda au o particularitate inconfundabilă. Sunt prevăzute niște onorarii astronomice, nemaiîntâlnite, nemaiauzite și vin ca plăți de la ei spre ei și-ai lor, în gașcă extinsă, pentru consultanța acordată în vederea împlinirii nenoricirii noastre.

Așa-ceva, să-i plătești la vedere pe proiectanții și îndrumătorii Apocalipsei naționale, nu știu dacă s-a mai auzit pe undeva în lumea considerată cât de cât normală. Ieșit din comun de grav este că valul distrugător va ataca însăși ființa noastră și dreptul la viață ca urmare a constrângerilor asumate în fața Comisiei prin austeritatea proiectată de guvernanți fără să le-o ceară nimeni, însă. Nu știu dacă ați observat, dar de când discuțiile pe seama Planului au început să stârnească o mare îngrijorare în plan social, în perspectiva constrângerilor și austerității menționate, nimeni din rândul guvernanților asupritori nu a prezentat un document, un mail, un bilețel colorat de la Comisia Europeană din care să rezulte că măsurile ne sunt impuse!

N-ar fi prima dată în istoria României când călăii băștinași sunt mai zeloși, mai sângeroși decât o cere Puterea externă la care se închină. Nu în ultimul rând, ca încă o dovadă de netăgăduit a trădării, „Zero” Ghinea și ai lui s-au repezit la creditele oferite de Uniunea Europeană, în timp ce din banii cuveniți ca subvenții – României, nu lor! – fie se alege praful, fie sunt direcționați numai pe prostii și clientela expuse deja vederii grație unui efort național fără precedent. Timp pentru a salva România ar fi.

Dar în niciun caz cu actualii guvernanți. Momentul istoric la care făceam referire la început echivalează cu scuturarea unui jug. Anul trecut s-a ratat șansa de-a instala un guvern de salvare națională și uitați unde am ajuns. Rolul jucat de principalul responsabil cu jugul, concetățeanul președinte, este mai vizibil de la o zi la alta de unde-i întreținut. Problema de fond, pe drumul de salvare, este că prea puțini români semnalează că ar fi deciși în acest sens. Fără ei, fără să simtă cel puțin sprijinul lor, nicio forță politică neasociată la guvernare nu rezistă mult la luptă în aceste vremuri. Asupritorii din interiorul țării sunt în stare să decreteze oricând, orice măsuri le convin pentru a bloca pe oricine îi tulbură.

Dacă acești „oricine” iau proporții numeric, atunci momentul istoric se apropie. Altfel e imposibil. Și, de la atâta redresare și reziliență pogorâte cu de-a sila din Planul Național 2R, rămâne să căutăm doar căi și mijloace de supraviețuire. Prin comparație cu valoare de restituire, cei „3R” (Recuperare, Recondiționare, Refolosire) din altă etapă a istoriei noastre reprezentau o demnă activitate precursoare a ceea ce regăsim în Uniunea Europeană, în dreptul a „3R” contemporani: Reducere, Refolosire și Reciclare. Această temă prioritară ușor de înțeles și dezvoltat în România, pe fondul asigurat de educația sănătoasă, responsabilă a multor generații, e zdrobită de „Zero” Ghinea și guvernanți. Descoperirea a fost făcută fără voia lor în sectorul verde al Planului. În drumul ce și l-au deschis singuri spre o încăpătoare fosă septică a istoriei, nu li se aplică reducerea, refolosirea și reciclararea.

Atitudinea Nemțeană

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Datele tale sunt în siguranță Nu vom publica adresa ta de e-mail și nici nu o vom stoca.
Toate câmpurile sunt necesare.