PSD și ALDE au semnat, miercuri, protocolul de colaborare pentru alegerile locale

PSD și ALDE au semnat, miercuri, protocolul de colaborare pentru alegerile locale
februarie 10 16:13 2016 Print This Article

Iată acordul semnat de cei trei lideri politici Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin:

PREAMBUL

Având în vedere că alianța politică dintre social-democrație și liberalism, materializată în anul 2011 prin înființarea Uniunii Social Liberale (USL), a câștigat alegerile locale și parlamentare din anul 2012 cu o vastă majoritate;

Constatând colaborarea foarte bună la nivel parlamentar și guvernamental, care a permis atingerea celor mai importante obiective ale programului politic al USL:

  • Refacerea puterii de cumpărare a românilor prin reîntregirea salariilor și pensiilor, amputate de guvernarea Băsescu-Boc;
  • Scoaterea țării din criza economică și readucerea economiei la creștere accelerată;
  • Adoptarea unui set de politici sociale menite să diminueze sărăcia și inegalitățile din societate;
  • Promovarea unui pachet de măsuri de relaxare fiscală, destinate stimulării creșterii economice, creării de locuri de muncă, dezvoltării capitalului autohton și diminuării evaziunii fiscale.

Fiind decise să continue împreună pe acest drum al consolidării rezultatelor obținute, PSD și ALDE convin să realizeze prezentul

PROTOCOL DE COLABORARE POLITICĂ ȘI ELECTORALĂ

  1. Partidul Social Democrat (PSD) și Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) convin să încheie alianțe în plan local, acolo unde vor considera necesar, pentru alegerile din iunie 2016, inclusiv candidați și liste comune, în vederea maximizării rezultatelor electorale ale PSD și ALDE.
  2. PSD și ALDE consideră oportun să constituie împreună majorități în consiliile locale și județene, în vederea asigurării unei guvernări locale eficiente și stabile, în interesul cetățenilor.
  3. PSD şi ALDE vor stabili, după alegerile locale, condiţiile de realizare a unei alianţe electorale pentru alegerile parlamentare din anul 2016.

Prezentul Protocol, redactat şi semnat astăzi, 10.02.2016, în 3 (trei) exemplare originale, intră în vigoare la data semnării.( DCNEWS)

scrie un comentariu

0 comentarii

Nu sunt comentarii!

You can be the one to start a conversation.

Adaugă un comentariu

Datele tale sunt în siguranță Nu vom publica adresa ta de e-mail și nici nu o vom stoca.
Toate câmpurile sunt necesare.