Reacție DURĂ din ALDE după Bilanțul DNA. Kovesi si Iohannis, COȘMAR pentru România

Reacție DURĂ din ALDE după Bilanțul DNA. Kovesi si Iohannis, COȘMAR pentru România
februarie 28 16:30 2018 Print This Article

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a susținut după prezentarea bilanțului DNA că cei care conduc instituția vor face tot posibilul pentru a acoperi abuzurile comise.

El spune că Laura Kovesi, alături de ceilalți procurori DNA, au băgat sub preș toate anomaliile legate de activitatea instituției.

În discursul șefei DNA nu a fost nicio vorbă despre încălcarea repetată a Constituției, nici despre situația de la DNA Ploiești, despre dosarele trimise înapoi de instanță din cauza modului în care DNA a pregătit rechizitoriul sau despre achitările care au avut loc.

La bilanțul DNA de azi, Kovesi și cei din instituția pe care o conduce trebuiau să răspundă concret la acuzațiile aduse instituției și să prezinte măsuri pentru a nu mai exista abuzurile înfăptuite de procurori precum Negulescu, dosarele fabricate, stenogramele falsificate sau probele măsluite.

 

Nu s-a răspuns la niciunul din aceste puncte, ci s-a dorit o mușamalizare a realității de către toți cei prezenți la acest bilanț, dar și ridicarea unui zid în jurul șefei DNA.

Ce se petrece astăzi în România reprezintă o bătălie pentru putere între instituţiile ilegitime şi nedemocratice care au preluat puterea în ultimii ani şi cele democratice.

Primele nu vor să piardă sub nicio formă din puterea pe care au acumulat-o de-a lungul timpului, încălcând practic tot ce înseamnă principii de drept sau democratice.

Ce ne propune președintele Iohannis, alături de șefa DNA și de procurorul general al României este să ne îndreptăm spre o republică a procurorilor! Este regretabil că președintele și alți factori de decizie nu sesizează faptul că acţiunea DNA este un abuz de putere, iar abuzul de putere este o formă de corupţie.

ALDE va milita pe mai departe pentru revenirea la adevăratele principii ale democrației și nu ne vom lăsa intimidați de presiunile și manipulările care apar în mod constant. Ne vom lupta, prin instrumentele legale avute la dispoziție, pentru a nu reveni la teroarea anilor ’50, care pare a se repeta în zilele noastre”, spune Gerea.

 

scrie un comentariu

0 comentarii

Nu sunt comentarii!

You can be the one to start a conversation.

Adaugă un comentariu

Datele tale sunt în siguranță Nu vom publica adresa ta de e-mail și nici nu o vom stoca.
Toate câmpurile sunt necesare.