Votanții PNL și USR-PLUS ar mai vota propriile partide?

Votanții PNL și USR-PLUS ar mai vota propriile partide?
iulie 05 08:55 2021 Print This Article

 

PNL, USR-PLUS și UDMR sunt de mai bine de 6 luni la guvernare împreună. Marile promisiuni, marile reforme bat pasul pe loc. De 6 luni de zile viața românilor nu e mai bună, iar România nu e nici pe departe o țară ca afară, așa cum ne promiteau useriștii domnilor Barna și Cioloș.

În schimb, după 6 luni de guvernare PNL – USR-PLUS – UDMR și încă un an de guvernare sub Ludovic Orban economia gâfâie, sistemul de sănătate este și el la pământ, iar agricultorilor le-a ajuns cuțitul la os. Viața tinerilor în România nu e mai bună, ci mai grea, a vârstnicilor la fel. Pe scurt, e durere mare!

În decurs de mai bine de un an și jumătate de guvernare majoritar PNL – USR, România se vede în situația în care trebuie în continuare să transfere în străinătate marii arși. Promisiunile magicianului Voiculescu de la sănătate și ale doamnei Mihăilă de la USR – PLUS au fost deșarte.

După 6 luni de guvernare PNL – USR-PLUS – UDMR încă așteptăm să intre în România măcar 1 euro din cele 80 de miliarde de euro promise în campania electorală. Probabil că la toamnă va fi luat în discuție PNRR-ul depus de România, un document care poate fi considerat cea mai cinică glumă pe care ministrul USR al fondurilor europene, Cristian Ghinea, putea să o facă României.

În schimb, avem multe răfuieli politice în interiorul partidelor de guvernământ. Vedem zilnic cum taberele din PNL și USR – PLUS intră prin „alunecare” pentru a se faulta între ele.

În aceste condiții apare o întrebare legitimă: ce ar face votanții PNL și USR-PLUS dacă ar trebui să voteze din nou? Vor continua să meargă orbește după aceste partide care greșesc amarnic în fiecare zi în care se află la guvernare sau vor începe să analizeze lucrurile, să analizeze performanța celor două formațiuni?

Votanții PNL și USR-PLUS trebuie să se uite întâi la ce fac aceste partide la guvernare, iar abia după aceea să aleagă. Cei care și-au pus speranțele în cele două formațiuni trebuie să vadă cine sunt cu adevărat cei cărora le-au dat votul și ce fac ei cu încrederea acordată. Votanții PNL trebuie să vadă ce fac propriii lor aleși, cum acești adoptă la guvernare practicile pe care le-au criticat în opoziție. Politica unora dintre liderii PNL este bazată pe cum să își numească sinecurile în instituțiile statului. În cazul votanților USR – PLUS, exercițiul pe care trebuie să îl facă e mult mai simplu: trebuie doar să vadă incompetența miniștrilor propuși de către domnii Barna și Cioloș. În același timp, pentru toți cei care mai aveau dubii cu privire la statutul USR – PLUS pe scena politică, în aceste 6 luni de zile s-au convins, cel mai probabil, că USR – PLUS este și va rămâne partidul sistemului, un partid care a readus epoca dosarelor politice „scurse” în presă.

Problema României este aceea că este condusă într-un haos de nedescris. Sunt trei partide la guvernare, iar responsabilitățile nu sunt bine conturate. Dau vina unii pe alții în speranța că vor supraviețui politic sau că vor avea câștiguri electorale. Doar că românii nu sunt naivi și nu cad în plasa întinsă de această guvernare a dezastrului.

 

Consiliul Național al ALDE

Președinte Cristian Dima

 

 

 

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Datele tale sunt în siguranță Nu vom publica adresa ta de e-mail și nici nu o vom stoca.
Toate câmpurile sunt necesare.